0818jídlemJe vědecky prokázané, že jídlo působí jako lék, a to i v prevenci tak závažného onemocnění, jakým je rakovina. Na talíři by rozhodně neměla chybět zelenina. V prevenci proti zákeřné nemoci bychom neměli zapomínat zejména na brokolici, která posiluje imunitu a velké množství vápníku pomáhá udržovat

zdravé kosti. Účinné protirakovinné látky, které mají schopnost chránit buňky před tím, aby se přeměnily na zhoubné, najdeme také v květáku, kapustě a zelí. Rajčata představují důležitou zásobárnu vlákniny, která aktivně působí na trávení a chrání trávicí ústrojí před nejrůznějšími chorobami, včetně rakoviny. Růstu rakovinných buněk výrazně zabraňuje zejména látka lykopen, jež se doporučuje v prevenci rakoviny prostaty, žaludku, plic a dělohy. Pravidelně by se na jídelníčku měly objevovat luštěniny, neboť tělu dodávají mimořádnou porci antioxidantů. Jejích zásluhou se v organismu zvyšuje hladina mastných kyselin a ty pomáhají brzdit růst rakovinných buněk. Vědecké studie prokázaly prospěšnost konzumace ryb, a to minimálně dvakrát týdně, což může nebezpečí nádorového bujení snížit až na polovinu. Ke vhodným potravinám, které mohou zabránit rakovině střev, se řadí také celozrnné pečivo a chléb. Obsahují velké množství balastních látek, jež podněcují trávení, přispívají k rychlejšímu vyprazdňování, a tím k odvádění karcinogenních látek z těla. Pití zeleného čaje, nejlépe každý den, je nejen ideálním zdrojem energie, ale také supernápojem, který může ochránit před rakovinou.

(map)

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 30 let

Fotografie 0016

2275215
DnesDnes850
VčeraVčera1233
Tento týdenTento týden6626
Tento měsícTento měsíc7464

Partnerské weby