Je prokázáno, že lidé, kteří pravidelně pijí zelený čaj, jsou méně náchylní k určitým typům rakoviny, zejména rakoviny jícnu, žaludku, tlustého střeva, konečníku, prsu a kůže. Protirakovinný účinek má polyfenol EGCC. Někteří vědci jej dokonce považují za

nejúčinnější dosud objevenou protirakovinnou látku, která chrání buňky před poškozením a zastavuje množení rakovinových buněk. Vědecké studie dokládají, že při pravidelném pití zeleného čaje se snižuje riziko rakoviny trávicího traktu o polovinu, ovšem pokud člověk nekouří a nepije příliš horké nápoje. Zelený čaj také příznivě působí na propustnost a pružnost kapilár, jeho pravidelná konzumace působí preventivně proti srdečním nemocem. Antioxidanty a další látky v zeleném čaji chrání před napadením chřipkovými viry, podporují dlouhověkost, stimulují nervový systém, pomáhají omezovat tvorbu zubního kazu. Zelený čaj také urychluje uvolňování zásob tuku v těle a umožňuje, aby se tuk spaloval namísto sacharidů, čímž může napomáhat hubnutí. Dá se použít k výplachům úst při vřídcích a krvácivých dásních. Zevně je chladný čaj lékem na spáleniny, opařeniny a oteklé a unavené oči.

(žuk)

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 25 let

Fotografie 0016

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

 

 

2125259
DnesDnes46
VčeraVčera530
Tento týdenTento týden46
Tento měsícTento měsíc18752

Partnerské weby