„Poradili byste mi nějakou přírodní léčbu na onemocnění ledvin?“ K. L., Liberec
Proti zvýšeným hodnotám kyseliny močové v krvi denně užívat na špičku nože mletého hřebíčku před jídlem nebo sníst (rozkousat) jeden až tři hřebíčky. Mají ostrou chuť, ale pomáhají. Často přidávám e fenykl, či jej umlít a třikrát denně na špičku nože užívat před jídlem. Doporučuji přejít na stravu ze špaldy, alespoň jedno jídlo denně z ní připravovat. Občas jíst slepičí játra - odnímají špatné šťávy z těla. Pomáhá i galgant, který se smíchá rovným dílem s práškovaným křenem a denně trochu této směsi namazat na chleba s máslem. Pomáhá i při dýchacích potížích, které mají původ v srdeční nedostatečnosti, podmíněné chorobou ledvin a následkem obou je vodnatelnost. Pro dialyzační pacienty - při pocitu zkaženého žaludku, který pramení z uremie - nefunkčnosti ledvin – je vhodné přidávat tento prášek do jídla: 31 g kmínu, 11 g bílého pepře, 8 g prášku z kořene bedrníku. Dobré je jíst jedlé kaštany k regeneraci jater a srdce - tyto orgány mají velký vliv na ledviny. Když ulevíte srdci a játrům, ulevíte i ledvinám. K regeneraci jater slouží také kaštany umleté a smíchané s medem. Nezapomínat na to, že ledviny potřebují teplo, a to jak v oblékání, tak v potravě, všechno přechlazené škodí. Pomáhá i mazání mastí u zdroje tepla - krb, radiátor, solux, kamna.
Waltraud Gregorová

 

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 25 let

Fotografie 0016

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

 

 

2164516
DnesDnes316
VčeraVčera577
Tento týdenTento týden316
Tento měsícTento měsíc10692

Partnerské weby