„Moje maminka trpí v posledních letech silnou obezitou,“ píše Hanka z Krumlova. „Přestala sladit cukrem, vše si dosla zuje medem. Sníží tím opravdu přísun kalorií?“ ptá se Hanka.
Med se skládá z téměř 80 procent z cukru – a z toho je 40 procent fruktózy (ovocného cukru), 30 procent glukózy (hroznového cukru) a 10 procent maltózy (sladového cukru). Med je tedy ve skutečnosti znamenité sladidlo – ale kdo sází na med aby omezil kalorie, nebude příliš úspěšný. Tento včelí nektar je jen o velmi málo „lehčí“ než cukr.
(zla)
 

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 25 let

Fotografie 0016

2234429
DnesDnes243
VčeraVčera671
Tento týdenTento týden2937
Tento měsícTento měsíc10494

Partnerské weby