084máteOpar vyvolává virus, který v sobě nosí až devadesát procent populace. Bolestivé puchýřky se mohou objevit kdykoli, zejména je-li oslabena odolnost organismu vůči nemocem, třeba při nachlazení. Jeho vznik může vyvolat únava, stres, menstruace, pobyt ve větru

či na slunci. K přenosu může dojít i líbáním a používáním stejného nádobí - skleniček, příborů. Jakmile jednou virus působící opar vnikne do organismu, již se ho nezbavíte. Pokud se opary objevují často, je vhodné začít léčit tělo jako celek a vyzkoušet detoxikaci, která pomůže zbavit organismus škodlivých látek. Zajímavým zjištěním o oparech z poslední doby je, že je podporuje jedna z hlavních aminokyselin - L-arginin. U lidí, kteří mají větší příjem této aminokyseliny, bývá výskyt oparů větší. Jejím bohatým zdrojem jsou čokoláda, ořechy, kukuřice, želatina, ale i celozrnné obiloviny. Při oparech způsobených L-argininem je možné zavést léčbu zvýšeným přísunem aminokyseliny L-lysin, která arginin utlumí. Potraviny, které obsahují nejvíce lysinu, jsou - libové hovězí maso, kuřecí maso, ryby, krevety, sýr čedar, sýr cottage, bílý jogurt, nízkotučné mléko.

(žuk)

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 30 let

Fotografie 0016

2275076
DnesDnes711
VčeraVčera1233
Tento týdenTento týden6487
Tento měsícTento měsíc7325

Partnerské weby