Nahrubo postrouháme čerstvou mrkev, dáme na plech a pečeme při otevřené troubě, spíš sušíme. Až mrkev nabude zlatavé barvy, troubu zavřeme asi na pět minut, aby mrkev mírně zhnědla. Potom vše pomeleme na kávomlýnku. K jedné čajové lžičce mrkvové kávy přidáme na špičku nože skořici. Tak získáme dávku na sklenici vařící vody. Káva pomáhá při vysokém krevním tlaku asi po šesti týdnech užívání. Kdo trpí hypertenzí, může zkusit mrkvový čaj. Připravuje se stejně jako káva a místo skořice se přidává pomletý hřebíček. Tento nápoj působí také na zklidnění nervů.
(mik)

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 25 let

Fotografie 0016

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

 

 

2202391
DnesDnes369
VčeraVčera540
Tento týdenTento týden2065
Tento měsícTento měsíc12141

Partnerské weby