Gastritida neboli zánět žaludeční sliznice má často příčinu v psychice. Je charakteristická i pálením žáhy, bolestmi v oblasti žaludku, nesnášenlivostí ostrých a kyselých pokrmů, které žaludeční sliznici provokují ještě k větší tvorbě žaludečních šťáv. U akutní i chronické gastritidy lidová medicína doporučuje:
+ Pít šťávu ze syrového zelí - jeden litr za den. Nejlépe šálek šťávy hodinu před jídlem a to třikrát denně, potom večer před ulehnutím ke spánku ještě jeden šálek, a to dvě hodiny po večeři. Sedmý den zmizí potíže a bolesti v oblasti žaludku.
+ Tři díly kořene puškvorce, kořene pampelišky, mateřídoušky. Smícháme a vezmeme jednu čajovou lžičku, zalijeme šálkem vody, povaříme deset minut, přecedíme a užíváme po jedné třetině šálku i třikrát denně.
+ Na gastritidu si připravíme šťávu ze syrových brambor a z topinambur v poměru 1 : 1. Možno přidat trochu olivového oleje. Užíváme dvakrát denně půl šálku této šťávy půl hodiny před jídlem. Zejména bramborová šťáva má léčivý účinek na sliznici trávicího traktu. Šťáva z topinamburů působí výborně u lidí trpících dnou a cukrovkou. V bramborách je kalium a magnézium, které navíc posilují srdeční sval. Topinambury pomáhají i při těžším průběhu diabetu. Syrová šťáva z brambor, která obsahuje velké množství vitaminu C, pomáhá účinně zhojit žaludeční vředy.
(mik)

DODATEK
Kvašené zelí je vynikajícím lékem na stáří, dobré trávení, pomáhá snižovat hladinu cukru v krvi.

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 25 let

Fotografie 0016

2237958
DnesDnes93
VčeraVčera970
Tento týdenTento týden1896
Tento měsícTento měsíc14023

Partnerské weby