Většina lidí se u jídla cítí velmi příjemně, ale pro některé jedince představují určité pokrmy dokonce nebezpečného nepřítele. To se týká především těch, kteří trpí potravinovou alergií.

Vědci pod vedením doktorky

Číst dál...

Toxiny se do organismu mohou dostat v bakteriích, z rostlinných i živočišných složek, nebo se do těla zanesou v důsledku nějaké činnosti, jíž se člověk věnuje. Může se však jednat o nežádoucí úpravy potravin a nápojů z důvodů falšování, vzpomeňme

Číst dál...

Na každého člověka na zeměkouli připadá přibližně 200 milionů hmyzích jedinců, takže není divu, že tu a tam dojde k neshodám. Naštěstí je většina hmyzích kousanců a bodnutí spíše protivná než nebezpečná. Nicméně jsou chvíle, kdy je

Číst dál...

Jako peptické vředy se označují onemocnění, při nichž se v oblasti trávicího ústrojí, vyměšující kyselinu solnou a pepsin (proto peptické vředy), tedy obvykle v žaludku a dvanáctníku, vytvoří defekty ve sliznici. Dvanáctníkové vředy

Číst dál...

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

1827621
DnesDnes107
VčeraVčera969
Tento týdenTento týden1076
Tento měsícTento měsíc18055

Partnerské weby