Jak často se ve vašem jídelníčku objevuje hlávkový salát? Pokud patří mezi vaši oblíbenou zeleninu, je to dobře. V opačném případě je na místě připomenout, že čerstvý šťavnatý salát je bohatý na vitaminy a minerální látky, zejména na

Číst dál...

Čerstvá zelenina je zásobárnou vitaminů, minerálních látek, enzymů, bílkovin, ale také vlákniny, která vydatně podporuje trávení. Nezastupitelné místo zaujímá mrkev. Je třeba zdůraznit její vysoký obsah karotenů, oranžového rostlinného barviva, z něhož

Číst dál...

Vědci z čínské Univerzity Zhejiang testovali za pomoci šesti a půl milionu dobrovolníků účinky brambor a další zeleniny na lidské zdraví. Mimo jiné zjistili, že konzumací velkého množství brambor lze snížit riziko onemocnění rakovinou žaludku. Studie odhalila, že kromě brambor mají podobně pozitivní vliv také brokolice, česnek či

Číst dál...

Sedmikráska chudobka se používá jako nálev proti nemocem dýchacích cest, plicním chorobám a kašli. Její předností je, že rozpouští hleny, pomáhá léčit zánět pohrudnice, horečnaté stavy, chudokrevnost a ekzémy. Plicím svědčí šťáva smíchaná s medem, která též pomáhá při průduškovém

Číst dál...

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

2012861
DnesDnes85
VčeraVčera708
Tento týdenTento týden2941
Tento měsícTento měsíc9186

Partnerské weby