Čerstvá zelenina je zásobárnou vitaminů, minerálních látek, enzymů, bílkovin, ale také vlákniny, která vydatně podporuje trávení. Nezastupitelné místo zaujímá mrkev. Je třeba zdůraznit její vysoký obsah karotenů, oranžového rostlinného barviva, z něhož

Číst dál...

Vědci z čínské Univerzity Zhejiang testovali za pomoci šesti a půl milionu dobrovolníků účinky brambor a další zeleniny na lidské zdraví. Mimo jiné zjistili, že konzumací velkého množství brambor lze snížit riziko onemocnění rakovinou žaludku. Studie odhalila, že kromě brambor mají podobně pozitivní vliv také brokolice, česnek či

Číst dál...

Sedmikráska chudobka se používá jako nálev proti nemocem dýchacích cest, plicním chorobám a kašli. Její předností je, že rozpouští hleny, pomáhá léčit zánět pohrudnice, horečnaté stavy, chudokrevnost a ekzémy. Plicím svědčí šťáva smíchaná s medem, která též pomáhá při průduškovém

Číst dál...

Bez černý je vychvalován jako univerzální lék. Věřilo se, že pomáhá proti 99 nemocem, neboť léčivé účinky mají všechny části rostliny - květ, plod, listy, kůra i kořen. Květy sbíráme za suchého počasí v květnu a červnu. Nejlépe před úplným rozvitím nebo těsně po něm, dříve než začnou opadávat. Květ černého bezu podporuje činnost

Číst dál...

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

1872362
DnesDnes405
VčeraVčera793
Tento týdenTento týden2005
Tento měsícTento měsíc14933

Partnerské weby