Hvězdy do značné míry ovlivňují celý náš život. Povahu, záliby, koníčky, postavu, ale také třeba chutě. Pro každé znamení zvěrokruhu je některé jídlo vhodnější, jiné méně. Blíženci (22. 5. - 21. 6.) milují nové věci, všechno chtějí poznat a vyzkoušet, jsou velmi zvídaví. Mají rádi změny a jsou přizpůsobiví, jsou to jedinci neklidní, nedokáží dlouho sedět, měli by se naučit větší trpělivosti. Protože bývají hodně zaměstnaní, na jídlo si nedokážou udělat čas. Přesto rádi stolují ve společnosti dobrých přátel. V jídle nebývají příliš vybíraví.
Recepty vhodné pro znamení Blížence můžete vyzkoušet:
Netradiční zelná polévka
Potřebujete: ¼ menší hlávky zelí, 2 pikantní klobásy, ¼ kg čočky, 2 cibule, kelímek smetany, 1 vejce, lžíci másla, ocet, sůl, pepř, petrželovou nať, olej.
Postup: Na oleji zpěníme cibuli, přidáme pokrájené omyté zelí, které opepříme a za občasného míchání dusíme. Přebranou, opranou a namočenou čočku neslijeme, ale i s vodou přidáme k orestované cibuli a vaříme ji do poloměkka. Do polévky přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, okyselíme octem a uvedeme opět do varu. Ve smetaně rozšleháme mouku a přidáme do polévky i s rozmíchaným vejcem. Povaříme ještě několik minut a na talíři zdobíme rozsekanou petrželkou.
Rybí filé v sýru
Potřebujeme: 4 porce filé, lžičku mleté sladké papriky, 1 lžičku Vegety, 10 dkg anglické slaniny, 10 dkg tvrdého sýru, trochu hladké mouky, 1 větší cibuli, olej, citron.
Postup: Filé pokapeme ze všech stran citronem, osolíme, obalíme v hladké mouce a na oleji opečeme. Rozstrouháme tvrdý sýr, smícháme se sladkou paprikou a Vegetou. Do zapékací misky dáme zbylý tuk z orestovaného filé, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Vložíme porce opečeného filé, posypeme hustě strouhaným sýrem, na kolečka nakrájenou cibulí a necháme zapéct. Vhodnou přílohou je vařený brambor nebo bramborová kaše.
Pikantní mleté maso
Potřebujeme: 1 kg mletého masa, 150 g tvrdého sýru, 2 starší housky, 5 rajčat, 1 červenou a 1 zelenou papriku, 3 vejce, sůl, pepř, olej, majoránku, 1 česnek, petrželku.
Postup: Housky pokrájíme na kostičky a namočíme do studené vody. Oloupeme cibuli, papriky zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Mleté maso osolíme, opepříme, ochutíme utřeným česnekem a majoránkou. Zapékací mísu vymažeme olejem, přidáme ochucené mleté maso, poklademe plátky rajčat a hustě zasypeme tvrdým sýrem. Pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
(ruch)

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 25 let

Fotografie 0016

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

 

 

2127819
DnesDnes1
VčeraVčera851
Tento týdenTento týden2606
Tento měsícTento měsíc21312

Partnerské weby