Hvězdy do značné míry ovlivňují celý náš život. Povahu, záliby, koníčky, postavu, ale také třeba chutě. Pro každé znamení zvěrokruhu je některé jídlo vhodnější, jiné méně. Ryby (20. 2 - 20. 3.) s ostatními lidmi vycházejí ve shodě, někdy jsou ovlivnitelné a poddajné, neustále trochu zasněné. Zrozenci tohoto znamení mnohdy nedokážou porozumět ani sami sobě. Ryby jsou schopny uplatnit se všude tam, kde jejich činnost souvisí s fantazií a psaným slovem. Ze všech znamení zvěrokruhu mají nejblíže k duchovnímu a naopak nejdále k materiálnímu světu. V jídle nejsou Ryby nijak vybíravé. Umí si ho náležitě vychutnat a jsou velmi pozornými hostiteli. Někdy se jejich pozornost upíná k plnému talíři více, než by bylo zdrávo. A to v případě, když mají nějaké trápení, smutek, ovládne je pesimismus, špatná nálada. Recepty vhodné pro znamení Ryb můžete vyzkoušet.
Pažitková polévka
Potřebujeme: 2 velké brambory, ½ šálku mléka, kousek másla, žloutek, lžíci sekané pažitky nebo cibulové natě, polévkové koření.
Postup: Brambory nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě. Jakmile jsou měkké, slijeme odvar do jiné nádoby, brambory v hrnci rozmačkáme, aby polévku zahustily. Znovu do hrnce přilijeme odvar z brambor, polévku uvedeme do varu, ihned odstavíme a přidáme máslo, mléko s rozkvedlaným žloutkem a sekanou pažitkou. Můžeme ochutit polévkovým kořením.
Vepřové na okurkách
Potřebujeme: 600 g vepřové kýty, 50 g slaniny, 3 sterilované okurky, mrkev, petržel, celer, 1 cibuli, 3 lžíce oleje, 3 kuličky celého pepře, 2 kuličky nového koření, bobkový list, máslo, hladkou mouku, ocet, obyčejnou hořčici, cukr, sůl, pepř, půl kelímku smetany ke šlehání.
Postup: Do omytého masa uděláme ostrým nožem zářezy, do kterých vložíme špalíčky slaniny a okurky, osolíme a opepříme. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kolečka a osmahneme spolu s cibulí na rozpáleném tuku. Pak přidáme maso, které opečeme ze všech stran. Podlijeme vařící vodou, přidáme nové koření, bobkový list, celý pepř a dusíme pod pokličkou do změknutí. Během dušení podléváme podle potřeby vypečenou šťávou a horkou vodou. Měkké maso vyjmeme, zahustíme jíškou, dochutíme podle potřeby špetkou cukru, octem, hořčicí, necháme provařit a nakonec dochutíme smetanou. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Špagety se žampiony
Potřebujeme: 500 g špaget, 180 g sýra Niva, 200 g žampionů, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, rostlinný tuk, 200 g smetany, 4 rajčata, bazalku, parmazán, sůl, pepř.
Postup: Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na rozehřátém tuku zpěníme cibuli, přidáme žampiony, které osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Krátce před změknutím k nim přidáme rajčata pokrájená na čtvrtky, utřený česnek, rozdrobíme sýr a zalijeme smetanou. Těstoviny uvaříme podle návodu, slijeme a přidáme k houbovo-smetanové směsi. Na talíři zdobíme najemno nakrájenou bazalkou a strouhaným parmazánem.
(ruch)

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 30 let

Fotografie 0016

2274483
DnesDnes118
VčeraVčera1233
Tento týdenTento týden5894
Tento měsícTento měsíc6732

Partnerské weby