Nejvíc vitaminů má teď na jaře. Je to vhodná zelenina pro redukční dietu a udržení štíhlé linie, ale významnou roli může sehrávat v prevenci. Obsahuje důležité minerální látky, a to zejména draslík, fosfor, hořčík, železo, vápník, zinek, cenný je vitamin C a vitaminy skupiny B. Ředkvička štěpí tukové zásoby, snižuje vysoký krevní tlak. Působí jako přírodní antibiotikum - ničí viry a bakterie, čistí dutiny, rozpouští nahromaděný hlen, usnadňuje vykašlávání, posiluje obranyschopnost organismu. Ředkvička obsahuje velké množství vlákniny, která zlepšuje činnost střev. Také má preventivní účinky proti tvorbě žlučových, ledvinových a močových kamenů, pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Vyniká i schopností pomáhat v prevenci rakoviny, odstraňuje zácpu, plynatost, léčivé účinky se jí přisuzují i na mentální úrovni - uklidňuje nervy, aktivuje mozek. Ředkvičkový salát nebo pomazánka mohou být skvělou zbraní proti onemocnění žlučníku, žaludku nebo průdušek.
(ruch)

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 30 let

Fotografie 0016

2273133
DnesDnes790
VčeraVčera1235
Tento týdenTento týden4544
Tento měsícTento měsíc5382

Partnerské weby