Jak se nejlépe chránit proti rakovině?
Odpověď je jednoduchá - navýšit příjem zeleniny a ovoce (zvlášť vhodná je brukvovitá zelenina), celozrnných potravin, tučných ryb a luštěnin. Dobrou volbou je i zelený čaj. Zapomenout nesmíme ani na antioxidanty, jejichž zdroji jsou hrozny, čaj, česnek, cibule i hořká čokoláda. Konkrétně v prevenci rakoviny prsu, tlustého střeva a rekta se uplatňuje především vápník - mléko a mléčné výrobky - a vitamin D, tedy ryby, játra, žloutky, mléko, sýry.

Otrava jménem opar
Buď nás trápí hodně, nebo máme to štěstí, že se nám vyhnuly. Zasvěcení dobře vědí, jakou bolest může opar způsobit. A ještě k tomu může vypadat docela hrozivě. Odborníci zjistili, že herpes viry způsobující opary využívají jako „potravu“ aminokyselinu arginin. Pokud přijímáme potraviny bohaté na aminokyselinu lysin, působení argininu se snižuje. Ideální je sníst během dne alespoň tři gramy lysinu. A kde hledat lysin? Především v mase - hovězím, kuřecím, v rybách, ale i v mléčných výrobcích - sýr čedar, cottage, bílý jogurt, mléko.

Mléko na nespavost
Sklenka teplého mléka s medem pomáhá navodit spánek. A důvod? Mléko obsahuje aminokyselinu tryptofan, ze které se tvoří serotonin, jenž zlepšuje kvalitu spánku.
(luv)

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 30 let

Fotografie 0016

2258452
DnesDnes41
VčeraVčera751
Tento týdenTento týden41
Tento měsícTento měsíc13860

Partnerské weby