Pivo není jen chmel, slad a alkohol. Je jediným známým alkoholickým nápojem, který má významné množství vitaminů a minerálů, zejména vitamin B, z minerálních látek zinek, železo, hořčík, fosfor. Pivo konzumované v rozumné míře se dokonce

stává lékem. Nalézá se v něm velké množství látek s antioxidačními účinky, které brání rozvoji rakovinných nádorů. Příznivě působí na ledviny, přísady v pivu zabraňují shlukování červených krvinek a vytváření krevních sraženin, což přispívá i ke snížení rizika mrtvice. Nahořklé složky chmelu v pivu se postarají o zvýšenou chuť do jídla, pomáhají s trávením. Mírná konzumace tohoto zázračného moku má vést podle celé řady vědeckých studií ke snižování krevního tlaku. Pivaře v daleko menší míře také trápí Alzheimerova choroba nebo stres. Pomáhá předcházet osteoporóze, snižuje riziko demence, pivo posiluje imunitu, má protizánětlivé účinky, v neposlední řadě zabraňuje vzniku ledvinových kamenů. Nesmí se to s ním ale přehánět. Podle odborníků by denní dávka u žen neměla překračovat dvě třetinky, muži si mohou dopřát dva půllitry.

(mav)

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 30 let

Fotografie 0016

2278478
DnesDnes327
VčeraVčera687
Tento týdenTento týden2933
Tento měsícTento měsíc10727

Partnerské weby