Léčivá cibule. Cibule má antibakteriální, protizánětlivý a dezinfekční účinek, dokáže vyléčit i kožní plísně a bradavice. Jak? Na postižené místo přikládejte cibuli rozmačkanou na kaši. Tak na dvě tři hodiny, několik dní po sobě.

Opomíjená červená řepa. Řepa obsahuje značné množství

kyseliny listové, draslík, železo, hořčík, vápník, zinek, křemík, jód a měď. Z vitaminů jsou v červené řepě zastoupeny C, E a provitamin A. Konzumace červené řepy má příznivý vliv i na trávení, je totiž bohatá na vlákninu, která stimuluje peristaltiku střev, dále podporuje produkci trávicích šťáv v žaludku, činnost žlučníku a jater. Šťáva z červené řepy se doporučuje jako součást protirakovinné prevence a na celkovou podporu imunity.

Nedoceněná čekanka. Čekanka je jedním ze salátových druhů zeleniny. Má charakteristické husté, špičaté listy,  jemně hořkou chuť. Podporuje látkovou výměnu, stimuluje trávení a přirozenou očistu jater od toxických látek. Blahodárně působí i při slabších typech neurózy.

Nezapomínejte na špenát. Špenát je ceněný zejména pro velké množství vitaminů A, C, kyseliny listové a hořčíku. Bylo dokázáno, že látky, které jsou v něm obsažené, posilují imunitní systém. Karotenoidy, což jsou rostlinná barviva s antioxidačními účinky, zase chrání proti nemocem zraku spojeným s věkem, jako jsou například makulární degenerace, a stejně tak proti srdečním vadám a některým druhům rakoviny.

(dh)

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 30 let

Fotografie 0016

2274633
DnesDnes268
VčeraVčera1233
Tento týdenTento týden6044
Tento měsícTento měsíc6882

Partnerské weby