Vědci z čínské Univerzity Zhejiang testovali za pomoci šesti a půl milionu dobrovolníků účinky brambor a další zeleniny na lidské zdraví. Mimo jiné zjistili, že konzumací velkého množství brambor lze snížit riziko onemocnění rakovinou žaludku. Studie odhalila, že kromě brambor mají podobně pozitivní vliv také brokolice, česnek či

hlávkové zelí. Důvodem je zřejmě skutečnost, že obsahují poměrně dost vitaminu C, který funguje jako antioxidant na buněčný stres v žaludku. Čínští vědci na základě výsledků svého výzkumu tvrdí, že každodenní konzumace 50 g tohoto vitaminu snižuje nebezpečí vzniku rakovinného bujení až o osm procent. 

(xar)

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 25 let

Fotografie 0016

2233591
DnesDnes76
VčeraVčera630
Tento týdenTento týden2099
Tento měsícTento měsíc9656

Partnerské weby