Vědci z čínské Univerzity Zhejiang testovali za pomoci šesti a půl milionu dobrovolníků účinky brambor a další zeleniny na lidské zdraví. Mimo jiné zjistili, že konzumací velkého množství brambor lze snížit riziko onemocnění rakovinou žaludku. Studie odhalila, že kromě brambor mají podobně pozitivní vliv také brokolice, česnek či

hlávkové zelí. Důvodem je zřejmě skutečnost, že obsahují poměrně dost vitaminu C, který funguje jako antioxidant na buněčný stres v žaludku. Čínští vědci na základě výsledků svého výzkumu tvrdí, že každodenní konzumace 50 g tohoto vitaminu snižuje nebezpečí vzniku rakovinného bujení až o osm procent. 

(xar)

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

2016415
DnesDnes75
VčeraVčera730
Tento týdenTento týden1582
Tento měsícTento měsíc12740

Partnerské weby