Šťavnaté salátové okurky se skládají z 95 procent z vody, mají nízkou energetickou hodnotu a obsahují mnoho výživných látek. Pravidelná konzumace okurek působí detoxikačně, čistí střeva, pomáhá při zánětech močového měchýře a zabraňuje vzniku ledvinových kamenů. Mějte na paměti, že fungují-li špatně ledviny, funguje špatně i srdce a vznikají otoky. Ale okurky jsou především skvělou potravinou, která pomáhá snižovat tělesnou hmotnost.
Nízkokalorický meloun s mimořádně vysokým podílem vody a účinných biologických látek je symbolem léta a říká se mu „dar ledvinám.“ Dobře odstraňuje škodlivé látky z těla, hydratuje organismus a pomáhá při kožních problémech. Je dobře snášen i diabetiky, zahání hlad a neutralizuje žaludeční kyseliny.
Skromná mrkev je výborná posilující potravina, která je bohatým zdrojem mnoha cenných látek. Působí jako lék pro krevní oběh a chrání před cévními a srdečními nemocemi. Pro zdravé zažívání a přísun cenných látek se doporučuje sníst před obědem jednu syrovou mrkev.
Bylo potvrzeno, že v oblastech, kde se konzumuje velké množství kysaného zelí, se lidé dožívají vysokého věku při plném zdraví, přičemž kyselina mléčná, která vzniká kysáním, má nejen baktericidní vlastnosti, ale také regeneruje organismus. Kysané zelí podporuje trávení a zároveň dezinfikuje zažívací soustavu, posiluje a aktivuje imunitní systém. Kysané zelí je optimální potravinou pro ty, kteří se chtějí zbavit nadbytečných kilogramů. Má velmi nízkou energetickou hodnotu a kromě toho nám 350 gramů kysaného zelí zcela pokryje denní potřebu vitaminu C.
(jam)

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 30 let

Fotografie 0016

2309757
DnesDnes232
VčeraVčera936
Tento týdenTento týden232
Tento měsícTento měsíc16683

Partnerské weby