Cizokrajné sladké šťavnaté ovoce zvané papája se pěstuje v mnoha oblastech pro svoji neobyčejnou výživnost. Obdobně jako ostatní oranžově zbarvené druhy ovoce obsahuje beta-karoten, který pomáhá chránit organismus před škodlivými účinky volných radikálů. Ty způsobují vznik některých typů rakoviny. Pouhá polovina středně velkého ovoce dokáže zajistit doporučenou dávku vitaminu C a navíc ještě částečně přísun vápníku a železa. Podle vědeckých zjištění může papája nejen více chránit lidský organismus před mnoha nemocemi, ale zároveň i zmírňovat bolesti při onemocněních, která již v těle vypukla. Papája je navíc ideálním ovocem pro nemocné, neboť dužina se snadno rozkouše a lehce polyká.
(vel)

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

2011894
DnesDnes512
VčeraVčera727
Tento týdenTento týden1974
Tento měsícTento měsíc8219

Partnerské weby