Brutnák je statná kulturní rostlina dosahující až osmdesát centimetrů výšky. Plodem je vejčitá světle hnědá tvrdka. Jako koření se používají čerstvé mladé listy. Názory na jeho léčebné účinky jsou dost odlišné. Dříve se využívaly i jeho modré

Číst dál...

Bez petržele si neumíme představit chutnou polévku, svěží pomazánku, těstovinové pokrmy. Ale víte, že je i skvělým přírodním prostředkem? Lidová medicína o ní mluví jako o zázračné rostlině. Účinnou látkou ve všech jejích částech je silice. Má silný dezinfekční

Číst dál...

Zelí chrání proti rakovině. Zelí, především kysané, chrání před rakovinou plic, ale i tlustého střeva, konečníku a prsu. Obvykle, bohužel, bývá dost slané, a tak je nejlepší připravit si je doma s minimálním množstvím soli. Pokud budete používat

Číst dál...

Pro někoho představuje obyčejnou potravinu. Jeho zdravotní účinky jsou ale nezpochybnitelné, což věděli už naši předci, pro které byl jablečný ocet všelékem. Octu z jablečné šťávy se připisuje pozitivní vliv na mnoho potíží. Je velmi bohatý na celou řadu zdraví prospěšných

Číst dál...

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 30 let

Fotografie 0016

2252897
DnesDnes285
VčeraVčera662
Tento týdenTento týden947
Tento měsícTento měsíc8305

Partnerské weby