Zázvor

Má výraznou pryskyřičnou vůni a jeho chuť je lehce štiplavá. Není známý jen využitím v gastronomii, ale i svými blahodárnými účinky na lidské tělo. Je možné ho jíst čerstvý, nastrouhaný v jídle, nebo pít jako čaj - především při

Číst dál...

Nejlepším způsobem, jak získat z léčivých hub co nejvíc, je šetrná biotechnologická extrakce. Díky ní se postupně rozpletou a oddělí jednotlivé složky hub, které je možné využít na podpůrné či léčebné účely. Houby obsahují látky, které

Číst dál...

Kořeňte bylinkami

Ženy v přechodu by měly častěji místo soli používat byliny nebo bylinné kořenící směsi. Tělo potřebuje denně 5 g soli. Každý miligram navíc pak vyplavuje z těla důležité zásoby vápníku. Navíc nízká hladina estrogenu

Číst dál...

Řekne-li se u nás chmel, pak není patrně nikoho, kdo by si okamžitě nevzpomněl na pivo. Méně však už bude těch, kteří vědí, že chmel u nás roste především planě. Chmel otáčivý (Humulus lupulus) je vytrvalá, u nás domácí

Číst dál...

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 25 let

Fotografie 0016

2234861
DnesDnes55
VčeraVčera620
Tento týdenTento týden3369
Tento měsícTento měsíc10926

Partnerské weby