Zcela nečekaně se vynořuje z temného příšeří džungle anebo se spouští z osiřelých skalních masivů, aby sebral potravu a vzápětí opět tajemně zmizel. Jeho přes dva metry vysoké silné tělo je pokryté dlouhými hnědými anebo černými chlupy. Nad širokými rameny přikrčuje malou, vejčitou hlavu s nízkým, šikmým čelem. Zachmuřené tváři vévodí rozměrné, dopředu vysunuté čelisti se silnými zuby. Nos má široký, zploštělý. Chodí nahrbený, houpavým krokem, ale běhat dovede velmi rychle. Většinou je plachý. Cítí-li nebezpečí, varuje okolí řevem. I když podle místa výskytu bývá nazýván rozličnými jmény, všeobecně je znám pod pojmem yetti. Jeho domovem není jen Himálaj a nevlídné končiny dalekého severu, jak se všeobecně soudí. Stejně často je jeho výskyt hlášen i z jiných, především tropických koutů světa.
(vla)
 

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 30 let

Fotografie 0016

2310501
DnesDnes107
VčeraVčera869
Tento týdenTento týden976
Tento měsícTento měsíc17427

Partnerské weby