0840cibuleNe nadarmo se říká, že vařit jídla s cibulí znamená „vařit jako sedlák, ale jíst jako král“. Cibule je bohatá na kyselinu listovou, důležitou pro naši náladu a omlazení buněk. Pomáhá zbavit se duševního vyčerpání a únavy tím, že zlepšuje

zásobování mozku kyslíkem. Cibule je nejen nenahraditelná v kuchyni, ale po staletí zaujímá důležité místo i mezi prostředky přírodní medicíny. Posiluje imunitní systém a působí pozitivně na ledviny a močové cesty, kde pomáhá léčit zánětlivá a infekční onemocnění. Působí preventivně proti chorobným změnám cév, podílí se na krvetvorbě a zlepšuje prokrvování. Po cibuli bychom měli sáhnout při bolestech v krku, rýmě, zánětech dutin, nachlazení, neboť obsahuje allicin - látku se silně antibiotickým účinkem. Při denní konzumaci půlky cibule výrazně klesá hladina škodlivého cholesterolu v krvi, což pomáhá chránit proti srdečním nemocem.

(žuk)

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

1989850
DnesDnes40
VčeraVčera830
Tento týdenTento týden870
Tento měsícTento měsíc9466

Partnerské weby