+ Vejce jsou plnohodnotnou potravinou plnou živin. Obsahují vysoce kvalitní bílkoviny, protein pomáhá budovat a udržovat svalovou hmotu, je zdrojem vitaminů A, B 12, D. Z minerálních látek v nich najdete fosfor a železo, ale také zinek, měď, jód či mangan.

Číst dál...

Není to jen neoblíbený plevel, ale i léčivá rostlina, která se uplatní v kuchyni. Na jaře se sbírají mladé výhonky, poté nejmladší listy. Pro kuchyňské využití se hodí i drobnější kopřiva žahavka. Z čerstvě sklizených listů se připravuje špenát, přidávají se do salátů, tvarohové pomazánky či do tradiční velikonoční

Číst dál...

Salát z pampelišek

Potřebujeme: 125 g malých brambor, 250 g listů z mladých pampelišek, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, ocet.

Postup: Brambory uvaříme ve slupce a po zchladnutí oloupeme. Nakrájíme je na kostky. Listy mladé

Číst dál...

Možná si myslíte, že vás nemůže při vaření nic překvapit. A přesto se má člověk stále co učit. Jak v domácnosti leccos zachránit, na to se mohou hodit obyčejné babské rady. Nechte se některými dobrými fígly inspirovat.

Číst dál...

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 25 let

Fotografie 0016

2233590
DnesDnes75
VčeraVčera630
Tento týdenTento týden2098
Tento měsícTento měsíc9655

Partnerské weby