Stravování Čechů má k ideálům zdravé výživy stále poměrně daleko. Velké porce za málo peněz, tak smýšlí typický český strávník. Ke kuchařským evergreenům neodmyslitelně patří svíčková na smetaně, knedlo-vepřo-zelo, smažený sýr, pečené kuře nebo bramborák. V dnešní uspěchané době se prosazuje spíš trend rychlého občerstvení. Stravovací návyky a chutě způsobují, že více než polovina populace trpí nadváhou nebo obezitou. Jak vyplynulo z jednoho průzkumu, dvě třetiny lidí považují svůj jídelníček za nevyvážený. Jako důvod označují nedostatek peněz, malou vůli ke změně svých návyků, málo času. Podle výživových odborníků mají Češi problém s nadměrným přisolováním jídel a také s tuky. Dvě třetiny mají ve stravě více živočišných než rostlinných tuků, nebo o zdrojích tuku ve svém jídelníčku nepřemýšlejí.
(ruch)

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 30 let

Fotografie 0016

2315107
DnesDnes711
VčeraVčera754
Tento týdenTento týden5582
Tento měsícTento měsíc22033

Partnerské weby