Kuřecí prsíčka s bylinkami

Potřebujeme: 4 kuřecí prsíčka, 3 starší housky, 8 rajčat, 3 pórky, 2 cibule, 2 vejce, 80 g tvrdého sýra, ¼ l masového vývaru, ¼ l bílého vína, muškátový oříšek, svazek zelené petrželky, sůl, mletý

pepř, párátka.

Postup: Pečivo nakrájíme na drobné kostičky, zelenou petrželku opereme, osušíme a najemno pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme nastrouhaný sýr, nadrobno pokrájenou cibulku, vejce, osolíme a okořeníme. Maso omyjeme, osušíme a nožem prořízneme kapsu a naplníme nádivkou. Pokud jsou prsíčka příliš nízká, maso naklepeme na tenký plát, nádivku navrstvíme, zavineme a spíchneme párátkem nebo špejlí. Vložíme na pekáček do předehřáté trouby. Mezitím očistíme pórky, nakrájíme je na kolečka. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jadérka. Zeleninu asi po půl hodině přidáme k masu. Přilijeme vývar a bílé víno. Když je maso skoro upečené, potřeme ho zbytkem nádivky a odkryté necháme dopéct, až získá zlatavou barvu. Podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo houskovým knedlíkem.

Sváteční krůtí směs

Potřebujeme: 500 g krůtího masa, 250 g drůbežích jater, 150 g žampionů, 1 pórek, 150 g měkké uzeniny, 3 sterilované kapie, 2 až 3 stroužky česneku, sójovou omáčku, olej, sůl, mletý pepř.

Postup: Omyté a osušené plátky masa naklepeme, osolíme a rozložíme na dno pekáče vymazaného tukem. Posypeme na silnější plátky pokrájenými játry, kolečky pórku, plátky žampionů a nudličkami měkkého salámu. Pak navrstvíme pokrájenou kapii, plátky česneku, zakapeme sójovou omáčkou a dáme péct do předehřáté trouby. Během pečení podléváme podle potřeby vodou nebo bílým vínem. Podáváme s opékanými brambory, hranolky nebo vařenými brambory.

Králičí guláš

Potřebujeme: 600 g králičího masa, 2 cibule, ½ lžičky sladké papriky, 1 lžičku polévkového koření Vitana, 3 stroužky česneku, 1 lžíci nakrájených chlebových kůrek, kelímek zakysané smetany, olej, sůl, kmín.

Postup: Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme a osmahneme. Pak přidáme papriku, na drobné plátky pokrájený česnek a kmín. Podlijeme horkou vodou a necháme dusit. Měkké maso vyndáme, šťávu zahustíme chlebem, povaříme, ochutíme Vitanou, pepřem, zakysanou smetanou, necháme chvíli provařit a nakonec vrátíme maso, které v omáčce necháme prohřát. Jako příloha se hodí dušená rýže, houskový knedlík nebo těstoviny.

(ruch)

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

1830066
DnesDnes111
VčeraVčera825
Tento týdenTento týden3521
Tento měsícTento měsíc20500

Partnerské weby