Kapr na modro

Potřebujeme na 1 kg kapra: 30 g másla, 1 mrkev, 1 petržel, celer, 2 bobkové listy, celý pepř, citronovou kůru, ocet, sůl.

Postup: Z očištěného a vykuchaného

kapra stáhneme kůži a rozdělíme jej na jednotlivé porce. Kořenovou zeleninu povaříme v osolené vodě spolu s citronovou kůrou, celým pepřem a bobkovým listem. Přidáme rybu, trošku octa a vaříme dalších osm až deset minut. Po uvaření podáváme rybu politou rozpuštěným máslem a s vařenými brambory.

Losos s pomerančovou omáčkou

Potřebujeme: 4 filé z lososa, 2 cibule, 1 mrkev, 2 celery, 30 g sušených meruněk, 50 g zázvoru vcelku, 1 lžíci másla, 20 g vlašských ořechů, 2 stroužky česneku, 500 g sušených rajčat,1/2 lžičky oregana, 1 lžičku fenyklu, 1 pomeranč, sůl, pepř, olej.

Postup: Mrkev a celer očistíme a omyjeme, cibuli oloupeme. Dáme vařit do 1 l osolené vody spolu s fenyklem. Plátky lososa omyjeme, osušíme a do každého nařízneme kapsu. Meruňky, oloupaný zázvor, kousky celeru a oříšky nakrájíme. Vše promícháme s máslem a solí a směsí naplníme kapsy z lososa. Každý kousek zabalíme do pergamenového papíru a převážeme nití. Balíčky vložíme do vroucího vývaru, necháme přejít varem a vaříme při mírné teplotě asi čtvrt hodiny. Česnek a zbylou cibuli oloupeme, nasekáme, podusíme v oleji, přidáme rajčata, ochutíme oreganem, solí a deset minut povaříme. Pomeranč omyjeme, kůru nastrouháme a přidáme k vařené zelenině. Pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky a přidáme k omáčce. Vše okořeníme. Omáčku servírujeme k lososím kapsám. Podáváme s vařenými brambory, rybu zdobíme plátky pomeranče a rajčat.

Rybí filé na tymiánu

Potřebujeme: 4 porce rybího filé, slaninu, trochu tymiánu, 2 bobkové listy, 2 lžíce bílého vermutu, trochu vývaru, lžíci hořčice, sůl, pepř, olej.

Postup: Slaninu nakrájíme na nudličky a rozškvaříme na oleji. Přidáme rybí filé, koření, vývar, víno, hořčici a dusíme pod poklicí, až rybí filé změkne. Přeložíme je na talíře, šťávu necháme zredukovat a nalijeme na rybí filé. Jako příloha se hodí pečené brambory.

Nadívaný pstruh

Potřebujeme: 4 pstruhy, 100 g rýže, 80 g másla, 60 g rozinek, mletý zázvor, sůl, zelenou petrželku.

Postup: Rybu vykucháme, očistíme, důkladně omyjeme a osolíme. Pak plníme nádivkou z vařené rýže ochucené máslem, rozinkami a zázvorem. Pečeme v troubě na plechu vymazaném máslem a posypaném strouhankou. Servírujeme s vařenými brambory zdobenými petrželkou.

(ruch)

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

1829248
DnesDnes118
VčeraVčera796
Tento týdenTento týden2703
Tento měsícTento měsíc19682

Partnerské weby