+ Celer zůstane při vaření jemný a bílý, když jej předtím vložíme na několik hodin do studené vody. Můžeme do ní přidat i trochu octa nebo citronové šťávy.

+ Změklou a zvadlou zeleninu, kterou máme již nějaký čas v chladničce, osvěžíme, když ji očištěnou ponoříme na hodinu do

chladné vody s citronovou šťávou nebo octem.

+ Ostrost křenu pomůže otupit mléko. Příliš palčivý křen nebude tak štiplavý, když ho na půl hodiny naložíme do kyselého mléka.

+ Pokud připravujeme salát z červené řepy, před přimícháním ostatních ingrediencí ji nejprve smícháme se lžící oleje. Řepa pak neobarví ostatní součásti salátu.

+ Cibule se při smažení nepřipálí, jestliže ji dáme zároveň s tukem na studenou pánev a teprve pak zahřejeme.

+ Do teplých pokrmů - například omáček na špagety - je vhodnější používat oloupaná rajská jablíčka. Pokud rajčata ponoříme na malou chvíli do vařicí vody a potom je okamžitě přelijeme velmi studenou vodou, budou se snadněji loupat.

+ Brokolici před zpracováním je dobré na chvíli povařit v mírně vroucí vodě. Poté ji vyjmeme a ihned opláchneme studenou vodou. Tak si uchová všechny vitaminy, barvu i chuť.

+ Chilli papričky nebudou tolik pálit, když je na suché pánvi zprudka opečeme a poté je otřeme papírovou utěrkou. Vše pálivé se z nich tak odstraní.

(dra)

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

1949266
DnesDnes619
VčeraVčera823
Tento týdenTento týden619
Tento měsícTento měsíc18921

Partnerské weby