Kuřecí nudličky na čínský způsob

Potřebujeme: 4 kuřecí prsíčka, 2 bílky, 2 lžíce bílého vína, vývar, 1 lžičku škrobové moučky, sójovou omáčku, 2 pórky, 2 mrkve, mletý zázvor, sůl, pepř, olej.

Postup: Na nudličky pokrájené maso smícháme s bílky

rozšlehanými s vínem, přidáme škrobovou moučku rozmíchanou v malém množství vody a zakapeme sójovou omáčkou. Směs vložíme do rozehřátého oleje tak, aby se jednotlivé kousky neslepily. Zvolna za stálého míchání opékáme do světle žluté barvy, potom vyjmeme a dáme na misku. Do vypečeného tuku vložíme na kolečka pokrájenou mrkev a kolečka pórku, zvolna opékáme. Podlijeme trochou vývaru, přidáme maso, koření, podle potřeby osolíme a opepříme a společně krátce podusíme. Hotový pokrm podáváme s dušenou rýží nebo bramborovými hranolky.

Provensálské kuře

Potřebujeme: 1 kuře, 200 g rajčat, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 100 g žampionů, 100 g celeru, 2 dl bílého vína, sůl, pepř.

Postup: Očištěné a opláchnuté kuře rozdělíme na porce, osolíme a opepříme. Na oleji opečeme drobně nakrájenou cibuli, očištěný a na nudličky nakrájený celer, přidáme porce kuřete, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme na dílky nakrájená rajčata a očištěné na plátky nakrájené žampiony. Podusíme, přidáme utřený česnek, mírně podlijeme vodou, dochutíme vínem a povaříme. Jako příloha se hodí dušená rýže nebo hranolky.

Lososový nákyp

Potřebujeme: 800 g brambor, 600 g mraženého filé z lososa, 400 g mraženého listového špenátu, 1 kelímek zakysané smetany, 1 lžíci kremžské hořčice, strouhaný muškátový oříšek, 2 lžíce másla, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, trochu citronové šťávy, olej, sůl, pepř.

Postup: Brambory omyjeme a vaříme vcelku ve slané vodě asi 20 minut. Rybí filé necháme roztát, osušíme a pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na slabé plátky a podusíme na másle. Přidáme špenát a dusíme, až zelenina rozmrzne, pak ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Brambory slijeme, oloupeme, nakrájíme na plátky a skládáme do vymazané zapékací mísy jeden vedle druhého. Na ně rozložíme špenát a navrch položíme filé z lososa. Zalijeme zakysanou smetanou, ve které rozmícháme hořčici a pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny.

(ruch)

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

1967253
DnesDnes488
VčeraVčera902
Tento týdenTento týden1390
Tento měsícTento měsíc12858

Partnerské weby