Losos v těstíčku

Potřebujeme: 200 g filé z lososa, 75 ml vývaru, 1 cibuli, 125 g rajčat, 1 snítku rozmarýnu a tymiánu, worcesterskou omáčku, špetku kayenského pepře, 1 citron, ½ feferonky, sůl, pepř, olej. Na těstíčko: 1 vejce, hladkou mouku, koření na

ryby.

Postup: Rybu omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou a worcesterskou omáčkou. Ochutíme pepřem a solí a necháme asi hodinu odležet v chladnu. Do mísy dáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou feferonku zbavenou zrníček, oloupaná rajčata nakrájená na kousky a pokrájené bylinky. Směs ochutíme kayenským pepřem, solí, citronovou šťávou a worcesterskou omáčkou a jednu třetinu odložíme stranou. Na těstíčko smícháme vejce, mouku podle potřeby a dle chuti koření. Rozválíme ho na vále, položíme na něj lososa, potřeme zeleninovou směsí, zavineme a zapékáme na pečícím papíře v troubě asi půl hodiny. Zbylou zeleninu podusíme na oleji, podle potřeby podléváme vývarem a přeléváme hotového lososa. Podáváme s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo jako samostatný pokrm s pečivem.

Pikantní kuřecí směs

Potřebujeme: 400 až 500 g kuřecích prsíček, 150 g anglické slaniny, 1 pórek, 1 cibuli, 200 g čerstvých žampionů, 1 feferonku, sójovou omáčku, chilli koření, pepř, sůl, olej.

Postup: Na malém množství tuku osmahneme na nudličky pokrájené maso, které osolíme a opepříme, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, pórek a cibuli. Potom vmícháme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a zrníček zbavenou feferonku. Podle potřeby ještě dochutíme kořením, dusíme za občasného podlévání vodou doměkka. Hotový pokrm servírujeme s dušenou rýží, hranolky nebo těstovinami.

Ďábelská kýta

Potřebujeme: 500 g vepřové kýty, 4 papriky, 4 rajčata, 2 větší cibule, 150 g sušených hub, 4 dcl červeného vína, trochu hladké mouky, kečup, trochu sladké a pálivé mleté papriky, kelímek zakysané smetany, sůl, pepř, olej.

Postup: Porce masa naklepeme přes fólii, obalíme ve směsi, kterou připravíme z jednoho dílu hladké mouky, 1 dílu pálivé a 1 dílu sladké papriky, rychle osmažíme a přendáme na talíř. Do výpeku dáme cibuli pokrájenou na menší kousky, nudličky papriky, na čtvrtky nakrájená rajčata, předem namočené houby, zalijeme červeným vínem a dusíme do poloměkka. Pak přidáme maso, zakysanou smetanu a necháme pod pokličkou ještě čtvrt hodiny dojít, až se tuk zredukuje. Jako příloha se hodí vařené brambory, dušená rýže, maso bude chutnat i s houskovým knedlíkem.

(ruch)

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

1968195
DnesDnes537
VčeraVčera893
Tento týdenTento týden2332
Tento měsícTento měsíc13800

Partnerské weby