+ Banány nikdy neukládáme do chladničky. V nízké teplotě totiž rychle zčernají a pozbudou svoji chuť a vůni. Nejlépe po zakoupení jednotlivé kusy oddělíme od sebe a každý zabalíme zvlášť do novinového papíru a uchováme ve

spíži.

+ Nespotřebované pečivo v den zakoupení lze uložit do mikrotenového sáčku a zmrazit. Před konzumací pak stačí dát housky či rohlíky rozpéct na několik minut do předem vyhřáté trouby. Předtím je můžeme potřít trochou vody nebo směsí vody a mléka. Budou krásně křupavé.

+ Rajčata snadno sloupneme, když je na chvíli ponoříme do vařící vody. Slupky nevyhazujeme, ale dáváme je vyvařit do polévky, které dodají pěknou barvu.

+ Celer zůstane při vaření jemný a bílý, když jej předtím vložíme na několik hodin do studené vody. Do vody můžeme přidat i trochu octa nebo citronové šťávy.

+ Při práci s česnekem ruce snadno nasají štiplavou příchuť. Odstraníme ji pomerančovou kůrou, stačí ruce přetřít.

+ Maso na karbanátky můžeme nastavit i uvařeným nebo nastrouhaným celerem, případně povařenou a nasekanou kapustou. Nejlepší chuti dosáhneme, když nastrouhaný syrový celer podusíme s kouskem cibule na másle a teprve pak přidáme k mletému masu.

+ Ryby získají na chuti, namočíme-li je několik hodin před úpravou do mléka, které trochu osolíme. Zároveň ztratí nepříjemnou příchuť takzvané rybiny. U mražených ryb ale takto nepostupujeme, ty rozmrazíme jen částečně a hned je upravujeme.

(dra)

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

1854036
DnesDnes747
VčeraVčera564
Tento týdenTento týden5346
Tento měsícTento měsíc21254

Partnerské weby