Víte, jak je připravit?

Vídeňská káva

Najemno umletá nebo též instantní káva se zalije horkou vodou. Dále se přecezená káva nalije do vysoké silnostěnné sklenice, kde se ozdobí dvěma lžícemi šlehačky. K vídeňské kávě se podává

sklenka sodovky nebo vychlazené vody.

Irská káva

Do nahřáté silnostěnné sklenice nasypeme instantní kávu a zalijeme ji vroucí vodou, přičemž sklenici naplníme přibližně tři centimetry pod okraj. Dále přidáme cukr a whisky. Nakonec kávu ozdobíme šlehačkou.

Alžírská káva

Do šálku dáme instantní kávu a zalijeme ji vroucí vodou. Do vysoké silnostěnné sklenice připravíme jednu lžíci šlehačky, kterou zalijeme vaječným koňakem. Přelijeme zalitou kávu a ihned podáváme.

Brazilská káva

Jednu lžíci drceného ledu, 250 ml vychlazené filtrované kávy, jednu lžíci koňaku, dvě lžíce tekutého medu a 125 ml smetany ke šlehání buď v šejkru protřepeme, nebo krátce rozmixujeme. Nalijeme do vysokých sklenic a ihned podáváme, dokud je káva napěněná.

Makedonská káva

Přiměřené množství (5 až 7 g) mleté kávy se nasype do suché džezvy a na malou chvíli se za sucha postaví na oheň. Ve chvíli, kdy káva začne vonět, zalijeme horkou vodou a přivedeme k varu.

(vel)

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

1968195
DnesDnes537
VčeraVčera893
Tento týdenTento týden2332
Tento měsícTento měsíc13800

Partnerské weby