+ Třené těsto, které je příliš suché, bude opět vláčné, jestliže jeho povrch několikrát lehce propíchnete vidličkou a pokropíte pomerančovou šťávou. Teprve pak koláč navrch ozdobíte a dokončíte.

+ I pilník na nehty potřebuje

občas „údržbu“. Víte, jak ho zbavit pozůstatků nánosů? Přiložte kousek lepící pásky na pilník a pevně přitlačte. Pak už stačí jen pásku odlepit.

+ Jste milovníky zeleného čaje, ale občas si chcete dopřát malou změnu? Zkuste přidat do připravovaného nápoje snítku máty. Získáte tak osvěžující nápoj v marockém stylu.

+ Práci s přípravou pokrmů v trojobalu - masa, květáku, žampionů a podobně - si můžete usnadnit tím, že použijete igelitové sáčky. Do každého sáčku dejte zvlášť mouku, strouhanku a rozšlehané vajíčko, a tak si ušetříte mytí nádoby a zbytečný nepořádek na kuchyňské lince.

+ Chcete docílit báječné krusty na jablečném koláči? Zkuste ho těsně před dokončením obložit vločkami másla a posypat třtinovým cukrem. Potom pečte tak dlouho, dokud se cukr úplně nerozpustí.

+ Víte, že stěrkou na těsto lze perfektně odstranit ztuhlý vosk z nábytku, aniž byste ho poškrábali?

+ Zůstaly na okraji vašeho oblíbeného šálku tmavé skvrny od čaje? Nasypejte na mokrý hadřík trochu prášku do pečiva a snadno se jich zbavíte.

+ Aby se vám mléko nepřipálilo, postavte na plotýnku nejdříve hrnec s trochou vody, přiveďte k varu a teprve potom do hrnce nalijte mléko.

+ Možná to nevíte, ale bílky se nejlépe našlehají při pokojové teplotě. Proto je alespoň hodinu před použitím vyndejte z lednice.

(se)

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

1827617
DnesDnes103
VčeraVčera969
Tento týdenTento týden1072
Tento měsícTento měsíc18051

Partnerské weby