Při vaření v kuchyni používejte nádobí z materiálů, které dobře vedou teplo - jako třeba nerezová ocel. Docílíte tím rychlejší ohřev potravin.

Velikost hrnce by měla odpovídat velikosti použité plotýnky nebo

hořáku.

Během vaření přikrývejte nádoby pokličkou. Ušetří se tím nejen energie, ale i doba na přípravu pokrmů.

U elektrického sporáku je třeba vypínat plotýnky už deset minut před koncem vaření, neboť pokrm se dokončí s využitím zbytkového tepla.

Při koupi nového sporáku je výhodnější vybrat sklokeramickou varnou desku, která má vyšší účinnost při nižší spotřebě energie.

Při pečení by se měla trouba předehřívat jen tehdy, pokud je to bezpodmínečně nutné, a neotvírat zbytečně často na delší dobu.

(pak)

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

1919190
DnesDnes317
VčeraVčera699
Tento týdenTento týden5399
Tento měsícTento měsíc15530

Partnerské weby