Filé s mandlemi

Potřebujeme: 4 porce rybího filé, masový vývar nebo 1 kostku masoxu, 2 stroužky česneku, 40 g mandlí, 2 cibule, 1 citron, 60 g rostlinného tuku, olej, sůl, mletý pepř.

Postup: Porce rybího filé pokapeme citronovou šťávou a necháme několik hodin uležet. Na oleji zpěníme část

jemně nakrájené cibule, přidáme utřený česnek, sekané oloupané mandle, zalijeme vývarem a chvíli podusíme. Ohnivzdornou misku vymažeme rostlinným tukem a naskládáme do ní cibuli nakrájenou na kolečka. Na cibuli položíme porce rybího filé, poklademe plátky rostlinného tuku a vložíme do předem vyhřáté trouby. Za chvíli přilijeme omáčku s mandlemi a dopečeme. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo dušená rýže.

Hovězí maso v listovém těstě

Potřebujeme: 750 g hovězího masa, 1 balení listového těsta, 200 g sterilovaných žampionů, 150 g rajčat, 3 lžíce kvalitního dezertního vína, 1 vejce, kostku bujónu, 1 cibuli, sůl, mletý pepř, olej, trochu hladké mouky.

Postup: Maso osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme ze všech stran. Cibulku nakrájíme nadrobno, žampiony pokrájíme na menší kousky a podusíme ve vypečené šťávě z masa. Oloupaná rajčata bez zrníček nakrájíme na kostičky a podusíme, pak smícháme s houbami, osolíme opepříme, zaprášíme hladkou moukou a pokapeme vínem. Nakonec ochutíme bujónem a necháme vychladnout. Rozmrazené listové těsto rozválíme na plát a nakrájíme na čtyři obdélníky o rozměrech 20 x 6 cm. Na plát položíme maso a pokryjeme žampionovou hmotou. Okraje těsta potřeme bílkem, spojíme a okraje přitlačíme. Dáme na plech opláchnutý studenou vodou, potřeme rozkvedlaným žloutkem a propícháme vidličkou. Pečeme při teplotě od 230 do 250 stupňů.

Kapustové závitky

Potřebujeme: 2 kapusty, 200 g vařeného uzeného bůčku, 50 g strouhanky, 1 vejce, česnek, sůl, pepř.

Postup: Větší kapustové listy spaříme, aby změkly. Zbytek kapusty 5 minut povaříme a rozsekáme nadrobno. Uzené maso umeleme a přidáme k němu strouhanku, sůl, pepř, vejce a utřený česnek. Smícháme, utvoříme válečky, které dáme na kapustové listy, zabalíme a převážeme nití. Vložíme do pekáče, mírně podlijeme vodou a pečeme asi čtvrt až půl hodiny.

(ruch)

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

1967038
DnesDnes273
VčeraVčera902
Tento týdenTento týden1175
Tento měsícTento měsíc12643

Partnerské weby