Kuřecí ražniči

Potřebujeme: 500 g kuřecího masa, 100 - 150 g slaniny, 2 cibule, 1 zelenou a žlutou papriku, 10 čerstvých žampionů, 2 až 3 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, mletý

pepř, sůl.

Postup: Maso nakrájíme na stejně velké kostky, slaninu na plátky, cibuli, papriku a žampiony na kousky. Všechny suroviny střídavě napichujeme na špejle a hotové špízy potřeme směsí oleje, rozetřeného česneku, pepře a soli. Dáme buď grilovat nebo upečeme v hodně vyhřáté troubě dozlatova. Během tepelné úpravy špízy otáčíme a potíráme olejem. Maso můžeme před použitím naložit také do marinády, kterou připravíme smícháním rozetřeného česneku, oleje, citronové šťávy, jogurtu, nastrouhané cibule a libovolného koření. Kousky masa necháme v marinádě odležet nejméně 12 hodin. Podáváme s opékanými brambory nebo bramborovými hranolky.

Musaka z lilku

Potřebujeme: 1 větší lilek, 300 g mletého masa (mix vepřového a hovězího), 2 lžíce oleje, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, špetku pálivé papriky, 2 lžíce oregana, 2 lžíce petrželky, 1 lžíci strouhanky, 2 rajčata, 2 vejce, 1 zakysanou smetanu.

Postup: Lilek omyjeme, nakrájíme na kolečka a po obou stranách osolíme. Necháme uležet. Na pánvi zpěníme pokrájenou cibulku a česnek, přidáme mleté maso, osolíme, okořeníme a podusíme. Pekáček vymažeme tukem a vysypeme prosetou strouhankou, dáme vrstvu lilku, masa, lilku, nakonec zasypeme pokrájenými rajčaty a petrželkou. Zalijeme 2 vejci rozšlehanými se zakysanou smetanou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi ¾ hodiny.

Kuře v citronové omáčce

Potřebujeme: 4 kuřecí stehna, 1 citron, 400 g zelených fazolek, 2 cibule, 2 mrkve, kostičku sýra Lučina, kostku drůbežího vývaru, pepř, sůl, trochu másla, olej.

Postup: Smícháme 2 lžíce oleje s 2 lžícemi citronové šťávy. Do této marinády vložíme kuřecí stehna. Mezitím povaříme v osolené vodě zelené fazolky, scedíme a necháme okapat. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kolečka pokrájenou mrkev, fazolky, okořeníme pepřem a necháme asi deset minut dusit. Kuřecí stehna osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji, přilijeme 0,5 l drůbežího vývaru z kostky, přidáme několik koleček důkladně omytého citronu, lžíci másla, sýr a necháme pod pokličkou dusit doměkka. Nakonec dáme k masu prohřát podušenou mrkev s fazolkami. Podáváme s dušenou rýží.

(ruch)

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

1920038
DnesDnes358
VčeraVčera807
Tento týdenTento týden358
Tento měsícTento měsíc16378

Partnerské weby