POCHOUTKY Z ALOBALU

Kuřecí prsa v alobalu

Potřebujeme: 2 kuřecí prsa, 80 g eidamu, 80 g šunkového salámu, 40 g másla, pepř, špetku oregana, sůl, tuk na vymaštění alobalu.

Postup: Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme, poprášíme oreganem (dobromyslí), opepříme a

poklademe plátky salámu i sýra. Pokapeme máslem, svineme a pevně zabalíme do tukem vymazaného alobalu. Pečeme na roštu nebo na grilu asi půl hodiny. Podáváme s plátky bílé veky.

Králík na slanině

Potřebujeme: 1 králičí hřbet, 70 g slaniny, 1 lžíci oleje, sladkou papriku, olej na potírání, alobal.

Postup: Očištěné maso prošpikujeme tenkými proužky slaniny, osolíme, poprášíme paprikou, potřeme olejem a dobře zabalíme do vymaštěného alobalu tak, aby zahnuté konce směřovaly nahoru. Pečeme v předehřáté troubě a podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Houbová směs a hranolky

Potřebujeme: 500 g hub, 2 cibule, 100 g anglické slaniny, mletý pepř, sůl, tuk.

Postup: Houby pokrájíme na hrubší kousky, osolíme, opepříme a rozložíme na tukem potřený alobal. Pak je pokryjeme kolečky cibule, plátky slaniny, zabalíme a upečeme v troubě nebo na rožni. Podáváme se smaženými bramborovými hranolky.

Uzené maso na hořčici

Potřebujeme: 600 g uvařeného uzeného masa, 1 větší cibuli, olej, hořčici, pepř.

Postup: Plátky uzeného masa dáme jednotlivě na olejem vymazaný alobal. Potřeme je hořčicí, nepatrně opepříme, posypeme pokrájenou cibulí a důkladně zabalíme. Pečeme v dobře vyhřáté troubě asi 20 minut. Podáváme s uvařenou čočkou, případně nakládanou zeleninou.

(dr)

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

1948842
DnesDnes195
VčeraVčera823
Tento týdenTento týden195
Tento měsícTento měsíc18497

Partnerské weby