+ Přihrádky v mrazáku se tak rychle nepokryjí ledem, když je celé vyložíme alobalem. Tak ušetříme i za proud, protože ledničku stačí nastavit na nižší stupeň.
+ Zejména na chatě nebo chalupě nemáme chuť se příliš zabývat mytím nádobí. Vyplatí se proto na přípravu jídla více používat alobal, na kterém se pokrm zároveň servíruje.
+ Když nemáme chladničku a chceme mít máslo tuhé, zabalíme je do alobalu a ponoříme je do studené vody. Tu v nádobě alespoň dvakrát denně vyměníme.
+ Stříbrné šperky, které málo nosíme, uložíme zabalené v alobalu nebo v tmavém hedvábném papíru. Ochráníme je tím před zčernáním, které způsobuje vzduch a denní světlo. Pokud již mají našedlou barvu, vyčistíme je citronovou šťávou.
+ Často se stane, že při vaření vajíčka popraská skořápka. Zabalíme-li vajíčko před vařením do alobalu, možnost popraskání se snižuje na minimum.
+ Teplotu v místnosti zvýšíme, jestliže za stěnu radiátoru nalepíme hliníkovou fólii, alobal tak odráží teplo do místnosti.
+ Krabice, do nichž uložíme cukroví, je dobré vyložit alobalem, jednotlivé vrstvy pak proložit ubrousky a alobalem také pečivo přikrýt. Vydrží déle.
+ Zabalíme-li do alobalu uzeniny, můžeme je opékat v troubě, na plotýnce vařiče i ve žhavém popelu. Jsou rychle hotové a velice chutné.
+ Drátěnky na čištění nádobí nezrezavějí, pokud je po použití zabalíme do alobalu a vložíme do mrazničky.
+ Chceme-li připravit několik druhů zeleniny, například jako přílohu k masu, zabalíme každý druh do alobalu nebo vložíme do mikrotenového sáčku. Všechny najednou dáme do vroucí vody a pod pokličkou vaříme doměkka. Zelenina se nerozpadne a bude navíc hodnotnější.
(dr)