Kuřecí medailonky ve vinném těstíčku

Potřebujeme: 600 g kuřecího masa, sůl, tuk na smažení. Na vinné těstíčko: 1 dl bílého vína, 1 dl mléka, 2 vejce, 50 g strouhaného tvrdého sýra, hladkou mouku podle potřeby, 1 citron, petrželkovou

nať.

Postup: Kuřecí plátky naklepeme, osolíme a ponoříme do vinného těstíčka. To si připravíme tak, že víno, mléko a vejce rozšleháme, přidáme nastrouhaný sýr, sůl a tolik mouky, aby vzniklo středně husté těstíčko. Pak vložíme do rozehřátého tuku a po obou stranách zvolna smažíme dozlatova. Usmažené medailonky odložíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk, a ozdobíme plátkem citronu a snítkou petrželky. Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

Kuřecí špízy

Potřebujeme: 400 g kuřecích prsíček, 2 stroužky česneku, 1 lžičku kari, 1 červenou papriku, 1 zelenou papriku, 2 cibule, 150 g anglické slaniny, 3 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř, olej.

Postup: Omyté a osušené maso nakrájíme na menší kousky. Česnek prolisujeme do mísy, přidáme 4 polévkové lžíce oleje, trochu citronové šťávy, kari a vše promícháme. Do této marinády přidáme maso a necháme alespoň hodinu marinovat. Oškrábeme mrkev, kterou poté nakrájíme na menší šikmé ovály. Ty necháme tři minuty povařit v osolené vodě. Papriky rozpůlíme, odstraníme z nich jadérka a necháme je okapat. Každý kousek masa zabalíme do poloviny plátku slaniny. Maso zabodneme na jehlu nebo na špejli a prokládáme ho zeleninou. Osolíme, opepříme, opékáme za občasného otáčení asi deset minut na oleji a průběžně potíráme marinádou. Podáváme s vařenými nebo opékanými brambory.

Minutkový guláš

Potřebujeme: 500 g kuřecího masa, 2 cibule, mletou sladkou a pálivou papriku, 1 sklenici sterilovaného leča, 2 až 3 stroužky česneku, worcesterskou omáčku, sůl, pepř, olej, čerstvě nastrouhaný křen na ozdobu.

Postup: Maso lehce naklepeme, pokrájíme na silnější nudličky, opepříme a osolíme. Na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, které za stálého míchání opečeme. Posypeme mletou paprikou, osmahneme, přidáme lečo, rozetřený česnek, zakapeme worcesterskou omáčkou, okořeníme a osolíme. Krátce podusíme. Jednotlivé porce posypeme jemně nastrouhaným křenem a podáváme s bramborovými hranolky nebo s pečivem.

(ruch)

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 25 let

Fotografie 0016

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

 

 

2215274
DnesDnes199
VčeraVčera479
Tento týdenTento týden3531
Tento měsícTento měsíc7799

Partnerské weby