Japonské čevapčiči

Potřebujeme: 600 g mletého masa (mix hovězího a vepřového), 1 vejce, 1 stroužek česneku, 2 větší cibule, 1 červenou papriku, pepř, majoránku, mletou sladkou

papriku, sůl, olej.

Postup: Mleté maso smícháme se solí, pepřem, majoránkou, mletou paprikou, tymiánem, prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou cibulí, paprikou a vejcem. Vytvoříme jako palec silné šišky a vkládáme je do rozpáleného tuku. Servírujeme s vařenými nebo opečenými brambory.

Orientální šumai

Potřebujeme: 400 g vepřového masa, 2 zelné listy, 2 cibule. Na zálivku: 1 lžičku rýžového vína, lžičku soli, lžíci sójové omáčky, lžíci slunečnicového oleje, glutasol, špetku zázvoru, 1 ½ lžíce solamylu. Na těstíčko: 1 hrneček hladké mouky, 2/3 hrnečku vody.

Postup: Zelné listy uvaříme ve vodě, necháme je zchladnout a nasekáme je nadrobno. Cibuli pokrájíme najemno. Obojí dáme osušit do lněné utěrky. Mleté vepřové maso smícháme se zálivkou, sekaným zelím a cibulkou. Směs dobře zamícháme a uděláme bochánky. Z vody a mouky uděláme těstíčko, kterým lžící zalijeme bochánky. Ty pak smažíme na mírném ohni asi deset minut. Podáváme s omáčkou, kterou připravíme jako směs hořčice, vinného octa a sójové omáčky. K pokrmu je vhodné podávat rýži s čerstvou zeleninou.

Krůtí pochoutka

Potřebujeme: 4 krůtí řízky, 2 - 3 dílky mandarinky (může být i kompotovaná), 2 polévkové lžíce ostrého kečupu, trochu bylinkového másla, 1 lžičku koňaku, sůl, pepř, olej.

Postup: Maso potřeme olejem, koňakem, lehce osolíme, opepříme a chvilku necháme odpočívat. Pak ho osušíme a na pánvi zprudka opečeme nebo grilujeme na předehřátém grilu. Maso na talíři obložíme bylinkovým máslem, ozdobíme mandarinkou a polijeme ostrým kečupem. Podáváme s hranolky nebo s chlebem.

(ruch)

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 25 let

Fotografie 0016

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

 

 

2200540
DnesDnes214
VčeraVčera562
Tento týdenTento týden214
Tento měsícTento měsíc10290

Partnerské weby