Broskvový dezert

Potřebujeme: Sklenici kompotovaných broskví, 1 balení dětských piškotů. Na krém: 1 šlehačku, 1 lžičku vanilkového pudinkového prášku, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky.

Postup: Do čtyř

misek rozdělíme piškoty, zvlhčíme je šťávou z kompotu, polijeme zchladlým krémem a přidáme pokrájené broskve. Zdobíme šlehačkou. Krém připravíme tak, že šlehačku svaříme s pudinkovým práškem a cukrem. Do zchladlého krému zamícháme žloutky.

Tvarohový koláč

Potřebujeme: 3 vejce, 200 g moučkového cukru, 300 g polohrubé mouky, ½ litru kysané smetany, 1 lžíci jedlé sody, 2 lžičky kakaa, 1 dl oleje. Na náplň: 250 g odtučněného tvarohu, 50 g másla, 1 žloutek, 4 lžíce moučkového cukru, 1 lžičku Maizeny.

Postup: Přísady na těsto pomalu smícháme na řidší hmotu a rozdělíme na polovinu. První vlijeme na vymaštěný a moukou posypaný plech. Tvaroh utřeme s cukrem, žloutkem, máslem a Maizenou na vláčnou hmotu. Lžičkou klademe malé kupky tvarohu na těsto a na tvaroh vylijeme druhou polovinu těsta. Pečeme asi 45 minut.

Buchta s vaječným koňakem

Potřebujeme: 4 vejce, 70 g cukru, 1 vanilkový cukr, 25 g strouhanky, 600 g mletých vlašských ořechů, 1 lžíci rumu, tuk. Na náplň: 300 g smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 1 ztužovač šlehačky, 2 lžíce vaječného koňaku, 50 g hořké čokolády.

Postup: Oddělíme žloutky od bílků a ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkům postupně přidáváme cukr a vanilkový cukr, vmícháme opatrně tuhý sníh a namleté oříšky smíchané se strouhankou a nakonec rum. Těsto dáme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové nebo jiné formy a v předehřáté troubě pečeme asi půl hodiny. Necháme vychladnout. Vršek i boky buchty potřeme ušlehanou šlehačkou spolu se ztužovačem a cukrem. Pak pokapeme vaječným koňakem a i boky zdobíme hrubě nastrouhanou čokoládou.

Košíčky s hroznovým vínem

Potřebujeme: 160 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 120 g tuku, 1 žloutek, hroznové víno. Na krém: 3 dl smetany, 1 balíček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 60 g moučkového cukru, 1 žloutek, vanilkový cukr.

Postup: Do proseté mouky přidáme moučkový cukr, pokrájený tuk a vypracujeme těsto. Z něho vyválíme silný váleček, který pokrájíme asi na 20 kousků, podle velikosti formiček. Těsto do nich vtlačíme a necháme asi půl hodiny odležet. Pak upečeme dorůžova a vychladlé plníme krémem a ovocem. Krém připravíme tak, že smetanu, pudinkový prášek, žloutek a cukr rozmícháme, za stálého míchání uvedeme do varu, povaříme asi dvě minuty a za častého míchání necháme vychladnout. Nakonec přidáme vanilkový cukr.

(ruch)

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 25 let

Fotografie 0016

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

 

 

2217294
DnesDnes89
VčeraVčera517
Tento týdenTento týden1691
Tento měsícTento měsíc9819

Partnerské weby