Už léta nám výživoví odborníci doporučují, abychom zahajovali jídla salátem - zaženeme hlad a nebudeme se přejídat. Proč to tak funguje? Saláty jsou bohatým zdrojem vlákniny. K pocitu zasycení pomáhá i ocet v zálivce. Snižuje glykemické účinky jídla, to znamená, že po jídle hodnota v krvi nestoupá tak rychle. Tento účinek spojují vědci s pocitem sytosti - sníme toho o poznání méně. Ocet také působí preventivně proti ukládání tělesného tuku, to bylo dokázáno na pokusných zvířatech. Vláknina a ocet, ať už je jíme společně nebo ne, se hodí vždy, když potřebujeme zkrotit svůj apetit a spustit systém kontroly spalování tuku.
(ksa)

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 25 let

Fotografie 0016

2237478
DnesDnes583
VčeraVčera833
Tento týdenTento týden1416
Tento měsícTento měsíc13543

Partnerské weby