Už léta nám výživoví odborníci doporučují, abychom zahajovali jídla salátem - zaženeme hlad a nebudeme se přejídat. Proč to tak funguje? Saláty jsou bohatým zdrojem vlákniny. K pocitu zasycení pomáhá i ocet v zálivce. Snižuje glykemické účinky jídla, to znamená, že po jídle hodnota v krvi nestoupá tak rychle. Tento účinek spojují vědci s pocitem sytosti - sníme toho o poznání méně. Ocet také působí preventivně proti ukládání tělesného tuku, to bylo dokázáno na pokusných zvířatech. Vláknina a ocet, ať už je jíme společně nebo ne, se hodí vždy, když potřebujeme zkrotit svůj apetit a spustit systém kontroly spalování tuku.
(ksa)

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

1946844
DnesDnes337
VčeraVčera742
Tento týdenTento týden3755
Tento měsícTento měsíc16499

Partnerské weby