Egyptské pyramidy patří mezi sedm divů světa. Myslím si, že není u nás nikdo, kdo by tyto monumentální stavby opředené tolika záhadami neznal. Pyramidy nejsou jen architektonickým prvkem, ale jsou také významným energetickým zářičem. S pyramidami se významně pojí jméno českého inženýra Karla Drbala, který si v roce 1949 podal patent na broušení žiletek v malé papírové pyramidě. Patent mu byl sice po deseti letech uznán, ale v té době přišly do prodeje nové žiletky typu Astra Superior, které měly kvalitní ostří. Poznatky Karla Drbala s pyramidami měly samozřejmě pro českou psychotroniku svůj význam. V pyramidách se dá sušit maso, byliny, ovoce a jiné potraviny. V pyramidě můžete výrazně zlepšit chuť vína, zejména tzv. „zlomeného vína“. V první třetině spodní části pyramidy můžete relaxovat a uzdravovat svoje tělo fyzické. Někteří průkopníci v oblasti pyramid tvrdí, že když si pyramidu nasadíte na hlavu jako čepici, zlepší se vám schopnost paměti při učení. Co však je nutno říci při práci s pyramidami, je to, že pyramidy musí mít správnou orientaci vzhledem ke světovým stranám. Pyramidy musí být orientovány stranami ve směru sever – jih a východ – západ.
Účel stavby egyptských pyramid nebyl doposud zcela objasněn. Nejvíce názorů je těch, že to byly hrobky faraonů. V Egyptě největší pyramidou je pyramida v Gíze – Cheopsova. Cheops byl faraon z IV. Dynastie. Původně byla vysoká 146,59 m. Nyní měří 138,75 m. Jedna strana základny má délku 230,36 m. Stěny pyramidy svírají se základnou úhel 51°51'. Plocha, kterou zabírá měří 5,29 ha. Celková hmotnost je okolo 6 mil. Tun. Tato hmota je vytvořena z 2 300 000 – 2 400 000 kamenů. Obvod základny se rovná obvodu kružnice o poloměru rovné výšce pyramidy. Jak jsem již uvedl v úvodu, je pyramida tvarový zářič. Tvarový zářič je takové těleso, které je schopno vyzařovat, pohlcovat, odrážet, odkloňovat nebo jinak měnit fyzikální pole v místech jejího umístění. Tvarové zářiče mají mimo složku energetickou také složku informační. Polští psychotronici prováděli s pyramidami různé pokusy. Mezi nejzajímavější a méně známé patří pokus s pyramidami na poli. Na pole s vysetou pšenicí umístili pyramidu o výšce 8 m. Okolí pyramidy pak rozdělili čtvercovou sítí. Po sklizni vyhodnotili výnosnost v procentech. Směrem na sever byla výnosnost vysoká. V jižním směru byla výnosnost velmi nízká. Ve směru na východ a na západ byla jen mírně vyšší. Mezi další pokusy patřil pokus ve skleníkové pyramidě. V první třetině spodní části pyramidy byly umístěny konstrukce, ve kterých byly vysázeny různé rostliny. Substrát byl pro všechny stejný – přihnojená černozem. Rostliny neuvěřitelně rychle vyklíčily, ale po dvanácti dnech došlo k úhynu všech rostlin. Rostliny prostě vyschly i přesto, že byly pravidelně zavlažovány. Z toho jednoznačně vyplývá, že trvalé umístění biosystému v pyramidě je naprosto nevhodné, poněvadž dochází k dehydrataci a rozpadu biopole. Proto snahy některých našich občanů - prodloužit si věk bydlením v pyramidách - byl a je nedobrý počin. K módnosti je nutno si vzít do ruky také fyziku. Z uvedených pokusů zcela jednoznačně vyplývá poznatek, že pyramida jako tvarový zářič mění energoinformační pole jak uvnitř sebe sama, tak v jejím blízkém okolí. Při krátkodobé expozici v pyramidovém poli dochází k tomu, že pole biosystému umístěného uvnitř pyramidy je homogenizováno a je zlepšena jeho energetická bilance. Pobyt v pyramidě je proto nutné realizovat jen po určitou dobu, která je samozřejmě dána stavem biosystému umísťovaného do pyramidy. Přeexponování se v pyramidě může vést u lidských jedinců k tomu, že mohou být u nich vyvolány různé halucinace sluchové nebo vjemové.
Uvnitř pyramidy se koncentruje a transformuje kosmická energie – orgon. Přetransformovaná energie se pak nazývá pyrén. Pyramida tedy působí dehydratačně a antibakteriálně. Při určité délce expozice pak zvyšuje energetický potenciál.
Zde máme několik příkladů, jak tedy můžeme využít pyramidu v domácnosti:
Maso, které vyjmeme z ledničky dejme na jednu hodinu pod pyramidu a bude jako čerstvé, pokud chceme ze sladkostí odstranit chuť umělých sladidel pak je dejme nejméně na dvě hodiny do pyramidy, džus v pyramidě sníží svojí kyselost, z vody přes noc uložené v pyramidě uvařená káva má výbornou chuť, šálek čerstvě uvařené kávy umístěné na 20 minut pod pyramidu ztrácí svojí hořkost, v pyramidě můžeme zušlechťovat víno a likéry, ovoce a zelenina vložená na jednu hodinu do pyramidy má lepší chuť, mléko v pyramidě zůstává čerstvé (za tímto účelem se prodávalo mléko v papírových krabicích ve tvaru pyramidy), vaření ve vodě, která byla dvě hodiny pod pyramidou, zkrátí čas vaření brambor a zeleniny na deset minut, chléb uložený pod pyramidou neplesniví a zachovává si po dlouhou dobu své vlastnosti, pod pyramidou můžeme sušit ovoce a zeleninu.
Ing. Josef Schrötter

Rada Spiritu: Pyramida je na uchování některých potravin lepší než chladnička.

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 30 let

Fotografie 0016

2276520
DnesDnes975
VčeraVčera1180
Tento týdenTento týden975
Tento měsícTento měsíc8769

Partnerské weby