Němečtí lékaři konstatují, že starší lidé mnohdy nejedí dostatečné množství jídla, a proto jsou také náchylnější k nemocem. K tomuto závěru se dospělo na základě výzkumu, který byl prováděn v deseti evropských zemích u více než 2 500 mužů a žen starších sedmdesáti let. Mnozí lidé se totiž mylně domnívají, že lidé ve vyšším věku potřebují už mnohem méně jídla, ale jak vyplývá z průzkumů, méně kalorií zase oslabuje celkovou odolnost organismu.
Kromě toho mají starší lidé často stravu s malou výživnou hodnotou, protože si předem uvaří spoustu jídla a pak ho jedí dlouhou dobu. Mnozí z nich navíc jedí velmi málo čerstvého ovoce a zeleniny, a to zejména v zimním období mimo sezonu. Při výzkumu se též dospělo k závěru, že lékaři by měli starším pacientům připomínat, aby jedli dobře a pravidelně nezapomínali na dostatečný přísun vitaminů. Rovněž bylo doporučeno, že se má starším lidem předepisovat více cvičení a chůze, neboť tělesná námaha zároveň s pohybem zvyšuje chuť k jídlu.
(vel)

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 30 let

Fotografie 0016

2276547
DnesDnes1002
VčeraVčera1180
Tento týdenTento týden1002
Tento měsícTento měsíc8796

Partnerské weby