Květák se uplatní v teplé kuchyni, dá se zmrazit, nakládá se do sladkokyselého nálevu, smaží se. Hodí se jako příloha ke studeným masům, do různých salátů a podobně. Obsahuje větší množství vitaminu C, draslík, fosfor, vlákninu, dusíkaté

Číst dál...

Čerstvě zelené natě obohatí jídelní lístek po celý rok. Nejen zvýrazní chuť i vzhled pokrmů - polévek, pomazánek, salátů, ale jsou zdrojem hodnotných látek, ale také mají léčivé účinky.

K nejoblíbenějším patří petrželová nať. Je

Číst dál...

Vepřový špalíček

Potřebujeme: 1,25 kg vepřového masa, nejlépe plece, libového bůčku nebo krkovice, 2 cibule, 5 stroužků česneku, kmín, sůl, koření Vegeta.

Postup: Maso vykostíme a pokrájíme na větší kousky. Dáme je do

Číst dál...

Ovocný koláč

Potřebujeme na těsto: 350 g polohrubé mouky, 300 g moučkového cukru, 4 vejce, 1 prášek do pečiva, 100 ml oleje, 175 ml citronové limonády. Na náplň a zdobení: 300 g meruněk, 200 g mandarinek, 300 g

Číst dál...

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

1971514
DnesDnes683
VčeraVčera613
Tento týdenTento týden5651
Tento měsícTento měsíc17119

Partnerské weby