Kedlubna nevznikla náhodně, ale dlouhým a trpělivým výběrem vhodných rostlin. Přesto celý kedlubnový starověk byl spíše ve znamení tvarů, které dnes považujeme za nepovedené. Takové kedlubny zřejmě znali i ve staré Říši římské. Tam jim říkali „pompejské zelí“. Pro střední

Číst dál...

Mezi pokrmy, které nás vydatně zahřejí, ale také zasytí, hydratují, osvěží, patří polévky. Jsou základem jídelníčku a mnohdy je lze podávat i jako hlavní chod. Vyzkoušejte pár receptů na chutné polévky.

Hrachová s vepřovým žebírkem

Potřebujeme: 400 g loupaného

Číst dál...

Kvalitní skladování brambor

Brambory v jejich původní kvalitě je možné po delší dobu uskladňovat, jestliže se použije vhodný systém ventilace a zvlhčení. Když se brambory neošetřují, dýchají a spotřebovávají energii, přičemž se současně odpařováním

Číst dál...

Zapečené těstoviny se zeleninou

Potřebujeme: 500 g širokých nudlí, 500 g sterilované nebo mražené zeleniny, 500 g kuřecích prsíček, 75 g tvrdého sýra, 250 g kysané smetany, 20 g cukru krystal, 2 vejce, 2 cibule, trochu muškátového oříšku, bylinky podle

Číst dál...

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

1895621
DnesDnes629
VčeraVčera634
Tento týdenTento týden2543
Tento měsícTento měsíc14049

Partnerské weby