V zemích kolem Středozemního moře a na Balkáně představují artyčoky žádanou lahůdku a také neodmyslitelnou součást jídelníčku. Jsou totiž všestranně použitelné. Na saláty, do polévek i nejrůznějších zapékaných či dušených pokrmů. V našich

Číst dál...

Krémová polévka se šunkou

Potřebujeme: 1 litr vývaru z kostí nebo z bujónové kostky, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 150 g kořenové zeleniny, 200 g šunky, lžíci sterilovaného hrášku, 4 lžíce sladké smetany, 2 žloutky, na dochucení sójovou omáčku, zelenou

Číst dál...

Cibulová polévka

Potřebujeme: 4 větší cibule, 1 kostku masoxu, 4 lžíce smetany, 50 g másla, 1 lžíci hladké mouky, 150 g tvrdého sýra, sůl, pepř, chléb.

Postup: Cibuli

Číst dál...

Připravit dobrou, jemnou omáčku je velkým kuchařským uměním. Abychom dosáhli dobré, silné chuti, záleží v první řadě na kvalitním mase, pečlivé úpravě. Dbáme na to, aby omáčka nebyla ani hustá, ani řídká. Chceme-li mít z pečeně dobrou šťávu, nesmíme ji péct

Číst dál...

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

2040765
DnesDnes847
VčeraVčera906
Tento týdenTento týden4350
Tento měsícTento měsíc15118

Partnerské weby