Jablečná buchta

Potřebujeme: 300 g polohrubé mouky, 200 g cukru, 4 vejce, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 dl horké vody, 4 větší sladkokyselá jablka, 100 g vlašských ořechů, lžičku skořice, šťávu z jednoho citronu, máslo na vymazání formy.

Postup: Žloutky

Číst dál...

Rychlá polévka s knedlíčky

Potřebujeme: 1 hovězí bujón bez konzervačních prostředků, litr vody, 150 g den předem uvařených brambor, 40 g másla, 1 žloutek, lžíci strouhaného sýra, lžíci nadrobno nakrájeného šunkového salámu, sůl, pepř, 1 až 2 lžíce hrubé mouky, zelenou

Číst dál...

Bůčková mozaika

Potřebujeme: 500 g bůčku, 4 vařená vejce, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíci hořčice, 1 cibuli, sůl, pepř, petrželovou nať.

Postup: Bůček umeleme na masovém

Číst dál...

+ Pro zachování většího množství živin a vlákniny krájejte zeleninu na větší kousky a nevařte ji dlouho. Čím delší doba vaření, tím méně nutričních látek.

+ Zvadlý salát „ožije“, když jej postříkáme studenou vodou, zabalíme do utěrky a

Číst dál...

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

1968196
DnesDnes538
VčeraVčera893
Tento týdenTento týden2333
Tento měsícTento měsíc13801

Partnerské weby