Používáte pouze jeden druh oleje na veškerou kuchyňskou přípravu? Pak je to určitě špatně. V českých domácnostech patří smažení pokrmů k nejběžnějšímu technologickému postupu, i když z výživového a zdravotního hlediska to není zrovna optimální. Jedničkou se v posledních letech stává olivový olej, který je

Číst dál...

Zeleninový hrnec

Potřebujeme: 500 g mrkve, 500 g brambor, 1 pórek, zelenou petrželku, muškátový květ, 2 lžíce másla, sůl, pepř.

Postup: Jednotlivou zeleninu důkladně očistíme. Mrkev a

Číst dál...

Kakaový mls

Potřebujeme: 3 vejce, 150 g práškového cukru, 20 g kakaa, 2 jablka, 60 g krupicového cukru, 100 g zavařeniny, 1/8 l smetany ke šlehání.

Postup: Nejprve ušleháme

Číst dál...

Velikonoční kotouč

Potřebujeme: Přibližně jeden kilogram telecí plece, 100 g slaniny, 150 g šunky, 3 vařená vejce, 2 sterilované kysané okurky, asi 100 g másla, lžičku hladké mouky, 150 g kořenové zeleniny, sůl, pepř, pár

Číst dál...

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

1971527
DnesDnes696
VčeraVčera613
Tento týdenTento týden5664
Tento měsícTento měsíc17132

Partnerské weby