Všechny milovníky jedlého kvítí a býlí to na jaře táhne na trávníky, kde se ze zimního spánku vzpamatovávají nejrůznější chutné plevele. V dubnu si můžeme pochutnávat především na zelených částech rostlin. Nejrůznější přízemní listy jsou

Číst dál...

Je to mohutná vytrvalá rostlina, aromaticky vonící po polévkovém koření. Vůně je způsobena éterickým olejem ( silicí ) . Libeček byl velmi oblíben v Podkrkonoší, kde se nazývá vopych, někde také vlstek nebo apich. Kořenila se

Číst dál...

Kupované konzervy nebyly z hlediska kvality a výživové hodnoty nikdy žádná velká sláva, ale přesto se před dvaceti či třiceti lety daly koupit obstojné výrobky, které v mnohých případech i chutnaly. V současné době má sice řada

Číst dál...

Jídlo bez soli se nedá konzumovat, ale měla by se používat v rozumné míře. Její nadměrné užívání může mít negativní vliv na zdraví - například zvyšuje riziko chorob cév, poškození ledvin a jater, přesolené pokrmy mohou vést k

Číst dál...

Planety radí i varují

Předplaťte si nás

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

1895527
DnesDnes535
VčeraVčera634
Tento týdenTento týden2449
Tento měsícTento měsíc13955

Partnerské weby