Určitě to také znáte. Ráno spěcháte do práce, ručičky na hodinkách zběsile utíkají, na líčení vám zbude sotva pár minut. Většinou, když potřebujete být perfektní a příliš spěcháte, něco se zvrtne a vaše úsilí o dokonalý vzhled vezme

za své. Ale všechno se dá napravit. Přinášíme vám několik triků, jak si v takové chvíli poradit.

Přehnala jste to s očním stínem? Na denním světle zjistíte, že vypadáte jako Marfuša z pohádky Mrazík? Naneste na víčka světlejší barvu, případně přepudrujte světlou pudřenkou.

Co s obtisknutou řasenkou? Opatrně ji setřete suchou vatovou tyčinkou. Se zaschlou řasenkou si poradí tvrdší štěteček.

Zjistila jste, že nová rtěnka, kterou jsou chtěla použít pro výjimečnou chvíli, důležitou pracovní schůzku neladí s vaším oblečením? Místo zdlouhavého drhnutí mýdlem nebo třením papírovým kapesníčkem zkuste nanést balzám na rty a jemně setřete první vrstvu. Když tento jednoduchý trik několikrát zopakujete, rtěnka bude zanedlouho pryč a můžete ústa znovu nalíčit.

Přehnala jste to s vytrháním obočí? Jemně ho dokreslete ořezanou tužkou na obočí ve směru růstu chloupků. Pak vezměte suchý zubní kartáček a obočí rozkartáčujte, aby vypadalo přirozeně.

Škody může napáchat i make-up. Pokud jste zvolila příliš tmavý, korigujte odstín světlejším pudrem. V opačném případě přepudrujte příliš světlý odstín make-upu tmavším pudrem.

Potřebovala jste na bradě vytrhat pár tmavých chloupků? Podrážděné místo opláchněte studenou vodou a zklidněte chladivým gelem s příměsí aloe vera.

I oloupaný lak na nehtech lze rychle spravit. Hlavně na něj nenanášejte novou vrstvu laku stejné barvy, bylo by to hned vidět. Nejprve se snažte lakem opatrně zaretušovat místa, na nichž se oloupal, a nechte dobře zaschnout. Teprve poté naneste průhledný lesklý lak.

(es)

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 25 let

Fotografie 0016

Inzerce týdne

Inzerce aktuální týden

 

 

2146243
DnesDnes511
VčeraVčera575
Tento týdenTento týden511
Tento měsícTento měsíc14058

Partnerské weby