Okurky jsou skvělou zeleninou, ale mají také léčivé účinky. Pozitivní vliv mají na vyprazdňování, pomáhají při léčbě chronické zácpy. Pravidelnou konzumací okurek, díky celé řadě vitaminů a důležitých minerálů, můžeme předcházet rakovině. Výborná je na pročištění těla, významnou medicínou na překyselený organismus, což má důležitý ochranný vliv na funkci jednotlivých orgánů a celkový tělesný metabolismus. Plátek okurky, který necháme několik vteřin v ústech, zajistí svěží dech, okurka je vhodnou zeleninou i při diabetu. Neměla by chybět také v dietním stravování, neboť obsahuje 95 % vody, umí skvěle zasytit a zbavuje organismus toxinů. Čerstvou okurkovou šťávu v kombinaci s medem a čerstvé plody doporučují lidoví léčitelé při katarech horních cest dýchacích, při kašli, ale také na revmatické bolesti.
(mav)

Planety radí i varují

Sleva na předplatné

Předplatné Týdeníku SPIRIT

 

E-Shop

Již čtete 30 let

Fotografie 0016

2277276
DnesDnes387
VčeraVčera1344
Tento týdenTento týden1731
Tento měsícTento měsíc9525

Partnerské weby